Bones pràctiques
Correu electrònic
Recomanacions i bones pràctiques d’ús
- Abans d’obrir qualsevol fitxer descarregat des del correu assegurar-se de quina és la seva extensió i no fiar-se just de la icona associada al fitxer.
- Quan s’envia un missatge a diverses persones i es vol evitar que els destinataris puguin veure la resta d’adreces, utilitzar la funció de còpia oculta (CCO o BCC).
- Utilitzar llistes de distribució quan s’hagi de fer un enviament massiu de correus.
- Evitar fer clic directament a qualsevol enllaç des del propi client de correu. Si l’enllaç és desconegut és recomanable cercar-ne informació en motors de cerca com Google o Bing.
- Xifrar els missatges de correu que continguin informació sensible.
- No obrir cap enllaç ni descarregar cap fitxer adjunt procedent d’un correu electrònic que presenti qualsevol símptoma o patró fora del que es considera “normal” o habitual.
- No fiar-se únicament del nom del remitent. Comprovar que el domini del correu rebut (el que hi ha després de @ de l’adreça) és de confiança. Si un correu procedent d’un contacte conegut sol·licita informació inusual, contactar amb el mateix usuari per telèfon, o una altra via de comunicació, per corroborar la legitimitat de la sol·licitud.
- No habilitar les macros dels documents ofimàtics descarregats, fins i tot si el propi fitxer així ho demana.
- No fer clic en cap enllaç que sol·liciti dades personals ni bancàries.
- En el cas d’utilitzar la versió web per accedir al correu electrònic, no emmagatzemar les credencials en el propi navegador. Abans de tancar la sessió del navegador s’ha d’assegurar de tancar la sessió de la compta de correu electrònic.
Més informació